15 januar 2015

På rette vej!


Efter en noget tøvende start på KSUs holdturnering, er vi kommet bedre fra start i 2015, idet ugens 2 kampe gav 2 x 5-3 sejre!!

2. holdet vandt over rækkens tophold og æder sig dermed langsomt ind på Ishøj. Der er kun 1½ point op med 2 kampe tilbage og tingene havde unægtelig set anderledes ud, hvis ikke Ishøj havde fået foræret en 8-0 sejr.
Anders, Christian, Bruno og Morten sørgede for 1-tallene , mens Jan Ole og Leif snuppede remiser. Søren måtte for anden gang ned mod den samme Ishøjmand og hans forsøg på at komme tilbage på 1. holdet ser umiddelbart  svært ud, men der kommer måske hjælp fra anden side!
Klubbens kvindelige klubmester fortsætter desværre sin skrækkelig sæson med endnu et nul...

1. holdet var ude i en kamp mod en af de andre nedrykningkandidater, Jernbanen. Det var vist første gang, at 1. holdet skulle spille i den gamle Ellebjerg Stationsbygning, og på trods af at S-toget kom buldrende relativt ofte gik det fint - vi er vel også vant til mere støjende danseskoler :-)

Først færdig var Henning Holst, der i en ok stilling, lavede et horribelt træk, som førte først til tab af et tårn og 3 træk senere til tab af en springer. Et ærgerligt nederlag også set i lyset af, at der var 300 ratingpoints til forskel. Nederlaget bringer Henning i farezonen for at ryge på 2. holdet, så mon ikke vi ser en toptændt Holst til de resterende partier ?

Dernæst kunne Johnny noterer en sejr efter et parti, hvor han fik modstanderens dronning for tårnene. Modstanderens kongestilling var ganske hullet, så ret hurtigt stod Johnny overvældende og modstanderens valgte af opgive inden den totale ydmygelse,
Palle spillede på ny et lynkineser parti og endnu engang blev det til et stort rundt 0. Palle har mødt meget hård modstand på 2. brættet, men forhåbentlig kommer der snart points på tavlen.
Hernæst  spillede H.J en sikker remis i hus, efter et parti, hvor han aldrig kom i problemer.

Formanden var i et overdådigt spille humør, flere påstod, at det skyldes at han endelig havde fået et ELO-tal :-)
Det hjalp også at modstanderen først bukkede en kvalitet, hernæst hans dronning for 2 tårne og til sidst nogle bønder. En relativ nem sejr.

Klaus spillede et utroligt flot parti og især slutspillet blev spillet ekvilibristisk!! Det var en flot sejr og jeg håber jeg senere kan lægge partiet på siden.

Dernæst udspillede Flemming sin modstander i slutspillet, et slutspil, som varede aaaaaallllllt for længe. Modstanderen spillede videre med K mod K+L+ 2 bønder!

Dermed havde vi vundet kampen med mindst 4½, men tilbage sad Holdlederen. Holdlederen spillede mod Seniordanmarksmesteren fra 2013, en svær opgave, men Jakob  havde lagt en plan!
1) kom forsent
2) banke på ruderne i spillelokalet, så modstanderen nærmest havde fået et hjertestop.
3) dernæst tænke så langt tid over trækkene, i håb om, at modstanderen blev lullet i søvn
4) Se cool ud, selvom viseren nærmere sig tæppefald, 5 min mod 45 min
og voila remis var hjemme!