27 januar 2015

Holdkamp

Mandag aften var der dobbelt kamp i Møllehuset, men udgangspunktet var vidt forskellige. 1. holdet skulle prøve at fjerne sig fra bunden mod et meget homogent Nørrebro III, mens 2. holdet for alvor skulle melde sig ind i topstriden mod rækkens prygelknabe Caissa.


1. Holdet tabte 3½-4½, mén som så mange andre gange, var der point til mere!! Først færdig var Henning Holst, i en ellers kedelig remisstilling gav Hennings mobiltelefon anno 1998 sig til at lave lyde. Et ærgerligt nederlag, men mon ikke vi alle har lært noget i aften?

Dernæst blev formanden færdig, på trods af en modstander huggede hans kuglepen!  En særdeles flot hjemmeforberedelse sad lige i skabet...så meget at modstanderen valgte at blive væk :-)

Herefter gik det hurtigt ned af bakke, først med tab til Palle, desværre igen i en ellers lovende stilling og herefter måtte HJ ned med nakken. HJ beretter: " Han spillede et unormalt 3 træk, og så var vi ligesom ude af teorien og jeg blev overspillet"

Nede 1-3 så det sort ud, men heldigvis begyndte pointene at komme i hus. Klaus spillede endnu et super flot slutspil, som dog ende med remis og siden fulgte en remis hos Petruli, i et spil, hvor han havde stået i underkanten en stor del af tiden. Tilbage sad Flemming med en kæmpe stilling, ja der kunne vel laves en 10 sider bog med titlen: Sådan vinder jeg i 2-3 træk, men hokus pokus og pludselig havde stillingen skiftes karakter og med lidt tid på klokken, så det svært ud. Men simsalabim og lidt unøjagtigheder fra modstanderen og så endte kampen alligevel remis! Tilbage sad vores Es på 1.brætter i et parti, hvor slaget stod på dronningefløjen. Jakob viste igen utrolig flot spil og satte endnu 1 point på kontoen. Status er altså et nederlag på 3½-4½, der snildt kunne havde været en lille sejr.

2. holdet lagde forrygende fra land, dels da Caissa kun kom 6 personer, og dels da Anders, Leif og Bruno smadrede deres modstandere. Jan Ole sad også på kampen og overså nok flere gevinstmuligheder, inden det hele ebbede ud i remis. Tilbage sad Christian med en super stilling, men af uvisse grunde varede dette parti alt for længe. Til sidst blev koden dog løst og med 2 dronninger+ tårn mod tårn, kunne den ellers godt kæmpende knægt opgive.
Søren havde vel også flere gode muligheder bl.a grundet en super bonde på e6, men den blev desværre opgivet og det hele fusede ud i remis.
En stensikker 7-1 sejr, sikre 2.holdet et godt udgangspoint, inden sidste runde!